Om Anna

Anna Bennich är leg psykolog, leg psykoterapeut och författare. Hon har många års erfarenhet som föreläsare och utbildare inom stress, stresshantering, konflikthantering, ledarskap, relationer, arbetsmiljö och kommunikation. Hon är en mycket uppskattad föreläsare som på ett vardagsnära och ofta humoristiskt sätt beskriver psykologisk kunskap så att det blir begripligt. Hon är ofta konkret och ger i föreläsningarna tips och råd så att man på egen hand kan börja göra små förändringar som ger resultat.

Anna är TV4´s populära och återkommande expert, bland annat i "Relationsakuten” och i nya panelen ”Psykpanelen”. Hon är stående expert i tidskriften MåBra, skribent och krönikör på sajten Psykologiguiden samt ofta anlitad expert i radio (till exempel i "Kropp & Själ" i P1, i P4 Extra och Morgonpasset i P3) och tidningar. Hon gjorde nyligen en serie för UR i SVT om specifik social fobi där hon behandlade fyra unga personer med så kallad talrädsla, samt medverkade också en säsong som expert i TV- programmet "Helt Sjukt". Hon återkommer också i Filip & Fredriks Breaking News.

Anna är nominerad vid två tillfällen (2014 och 2016) till Stora Psykologpriset – ett prestigefyllt branschpris som delas ut en gång per år i Sverige. Hon nominerades för "hennes förmåga att kunna omvandla psykologisk forskning till lättfattlig information med konkreta vardagsexempel och på så sätt nå ut till allmänheten, samt hennes breda kunskapsområde som spänner över flera fält utan att tappa i kunskapstyngd och seriositet". 2017 nominerades hon till Årets Talare, kvinna. Anna är utbildad till psykolog vid Stockholms universitet, och till leg psykoterapeut, även det vid Sthlm. Hon driver eget företag och arbetar bland annat med stress, sömn, ångest och depression, men också med relationer/parterapi, ledarskap och livsstilsfrågor. Hon arbetade under fyra år (2013-2017) även deltid som HR-chef på ett medelstort byggföretag i Stockholm, där hon byggde upp en HR-avdelning, jobbade med ledarskapet, med medarbetarnas hälsa och de psykosociala arbetsmiljöfrågorna.

Anna Bennich är också författare till böckerna ”Sjukt Stressad – en handbok i att hantera vardagens stress”, ”Vägen genom skilsmässan – att hantera en förlorad kärleksrelation”, "att övervinnna ensamheten" och "sommarstugan".

Image

Bilder

Högerklicka för att ladda ned.
 
Image

Ange fotograf: Caroline Andersson

Image

Ange fotograf: Caroline Andersson

Image

Ange fotograf: Peter Knutson

Image

Ange fotograf: Sören Vilks

Image

Ange fotograf: Sören Vilks

 

Kontakt

För förfrågningar och bokningar, fyll i formuläret så hör vi av oss så snart som möjligt!